Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu of het zoekveld.

Puppypleeggezinnen gezocht

Een goede start is het halve werk. Daarom verblijven onze pups hun eerste levensjaar bij een pleeggezin, totdat ze klaar zijn om aan hun opleiding tot geleidehond te beginnen. We zijn altijd hard op zoek naar lieve pleeggezinnen die ze deze goede start kunnen bieden. Op deze pagina leest u meer over dit bijzondere en belangrijke werk.

Puppypleeggezin worden, iets voor u?

Het puppypleeggezin zorgt voor de onmisbare basis voor iedere geleide- of assistentiehond. Door in het eerste levensjaar van de pup een aantal belangrijke voorwaarden te bieden, groeit de pup op tot een blije en gehoorzame hond. Als puppypleeggezin heb je drie belangrijke taken:

  • Liefde: om de pup te laten opgroeien tot een stabiele jonge hond.
  • Opvoeding: aanleren van goede hondenmanieren en de basiscommando’s.
  • Sociale omgeving: de pup laten kennismaken met de wereld om hem heen, zodat hij nergens meer van opkijkt.

Natuurlijk staat een pleeggezin er niet alleen voor. Onze consulenten begeleiden de gezinnen en bezoeken hen regelmatig. Ervaring met het opvoeden van honden is dus niet noodzakelijk, motivatie uiteraard wel.
Wilt u meer informatie over de aanmeldingsprocedure, de begeleiding vanuit KNGF Geleidehonden of de voorwaarden die wij aan onze pleeggezinnen stellen? 

Meer lezen en aanmelden als puppypleeggezin

'Ninjo is de eerste die geknuffeld wordt als er iemand thuiskomt.'

In dit interview uit het blad van Pets Place: Lief Dier vertelt Dorien van der Zee hoe het is om een jaar lang voor een KNGF-pup te zorgen. Klik op de foto hieronder om het artikel als pdf te lezen.

Artikel Lief Dier

Onmisbare basis


Puppypleeggezin Verschoor Ppg‘We beseffen goed dat een pup een tijd bij ons logeert en dat we hem veel leren, maar dat hij daarna iemand anders superblij gaat maken’, aldus familie Verschoor over hun pup Oakley. 

Lees het verhaal van familie Verschoor over ''project pup''

Marlies en John zijn pleeggezin van pup Jeff


Ppg Gezocht Pup Jeff 2Als puppypleeggezin hebben Marlies en John pup Jeff ongeveer een jaar in huis. Op de arm van Marlies leerde Jeff de buitenwereld kennen. Op ontdekkingsreis in een winkelwagentje. 'Met onze supermarkt heb ik eerst wel moeten praten. Een hond in de winkel, dat kon niet. Het fenomeen opleiding voor geleidehond was in Breezand niet bekend. Wij zijn hier de eersten.'

Lees het hele interview

Ode aan het pleeggezin

Marleen Rozema is de baas van blindengeleidehond Tessie. Zij is bere-dankbaar voor alle goede zorgen van de puppypleeggezinnen die de pups van KNGF Geleidehonden opvoeden tot jonge honden die klaar zijn voor hun opleiding.

Een ode aan het puppypleeggezin!

Bernou is instructeur puppy- en pleeggezinnenzorg


Ppg Gezocht BernouIn de reeks 'Echt geen hondenbaan!' spreken we Bernou, zij heeft naar eigen zeggen ‘de leukste baan van de wereld’ als instructeur puppy- en pleeggezinnenzorg. Ze begeleid gezinnen die onze pups een goeie start geven door ze een jaar lang op te nemen in hun gezin, te socialiseren en kennis te laten maken met de wereld om zich heen. Lees meer

Puppypleeggezin aan het woord in radioprogramma 'De Middaguren'

In het kader van de 'bijzondere beroepen reeks' bij Werken.FM schoof Jannie van Druningen aan. Jannie is puppypleeggezin en heeft momenteel een pup KNGF Geleidehonden in huis. Ze vertelt wat er komt kijken bij het opvoeden en socialiseren van de pup, het 'lege-mand-syndroom' en waarom zij dit werk zo leuk vind.
Klik op de foto om deze aflevering te beluisteren, Jannie komt aan het woord 18:30, 31:45 en 46:00.

Demiddaguren Puppypleeggezin

Een dag uit het leven van een instructeur puppy-en pleeggezinnenzorg (PPZ)


Bernou is als instructeur PPZ de hele dag op pad om de ruim 170 gezinnen te begeleiden die voor een pup van KNGF Geleidehonden zorgen. In deze blog geven we een inkijkje in haar zeer aaibare baan.

 Lees meer

Reilen en zeilen bij de helpdesk puppy- en pleeggezinnenzorg (PPZ)

Bij het opvoeden van een pup van KNGF Geleidehonden sta je er niet alleen voor. De PPZ-instructeurs en helpdeskmedewerkers staan klaar voor alle vraagstukken die je tegenkomt.  Eva en Susan werken op de helpdesk en vertellen waar zij zich gedurende de dag mee bezighouden en de bijzondere momenten tijdens hun werk.

Lees meer

Het verhaal van puppypleegouder Petra

PPG Petra Met Hond Spencer

Puppypleegouder Petra zorgt nu voor de tweede keer voor een pup van KNGF Geleidehonden. Zij vertelt in dit blog over de twijfels die dit soms met zich meebrengt, maar ook over de voldoending die ze hieruit haalt.  Zij is dan ook apetrots op haar geleidehond in opleiding Spencer. Lees haar blog hier.  

 

Het verhaal van de puppypleeggezin Ritmeester en hun pup

Péronne Ritmeester en haar gezin zijn puppypleeggezin voor KNGF Geleidehonden. Ruim een jaar krijgen ze de zorg over een KNGF-pup. Nu hebben zij Ursus in huis. De familie Ritmeester zorgt dat hij socialiseert en veel liefde krijgt, zodat hij opgroeit tot een stabiele en blije aspirant-geleidehond. 'Het is een investering in tijd, maar als je het leuk vindt dan maakt dat niet uit. Dan is het een hobby.'

Pup zoekt pleeggezin: klik hier om de flyer te bekijken.

Folder

Radiofragment: De Heer Ontwaakt - Voor niets gaat de zon op

Ingrid Nijman, hoofd Puppy- en Pleeggezinnenzorg vertelt bij het VARA radioprogramma 'De Heer Ontwaakt' waarom we op zoek zijn naar puppypleeggezinnen en wat een jaar opvoeden van een pup inhoudt. Beluister hier het fragment.  

Video: op bezoek bij een puppypleeggezin

In de uitzending van Wakker Nederland nemen we een kijkje in het leven van een puppypleeggezin. Lizette Borgman vertelt hoe het dagelijks leven eruit ziet als je een pup opvoedt, en waarom zij al voor haar vierde pup zorgt. Klik op de foto om het frament te bekijken.

ppg_video_lizette.JPG