Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu of het zoekveld.

Onze tv-commercials op een rij

"Wat is die hond knap, slim en bijzonder!" Dit soort complimenten krijgen onze honden dagelijks. En terecht. Het is en blijft uniek wat een helpende hond doet voor zijn baas. Onze commercials brengen dat haarscherp in beeld. Bekijk hier de alom geprezen tv-spotjes van KNGF Geleidehonden om te ontdekken waarom uw steun onmisbaar is bij het opleiden van geleidehonden.

2016 - Medische Detectiehond

In deze commercial staan de schijnwerpers op onze honden die worden opgeleid om darmkanker op te speuren. Deze medische detectiehonden kunnen in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren aan de vroege diagnose van darmkanker. Want ‘we zijn er niet alleen voor mensen die niet kunnen zien, maar ook voor mensen aan wie nog niets te zien is’.
Deze viervoeters doen hun knappe speurwerk niet in dienst van een baas met een beperking, maar zij worden opgeleid om mee te werken aan een onderzoek waarin zij darmkanker ontdekken in ontlastingsmonsters. KNGF Geleidehonden en samenwerkingspartner VUmc hopen met het onderzoek aan te tonen dat de speciaal opgeleide honden een bijdrage kunnen leveren aan de vroege diagnose van darmkanker.

Meer over onze medische detectiehonden

2014 - Hond met een missie / Assistentiehond

Dat honden bijzonder zijn weten we. Maar onze geleidehonden zetten net dat stapje extra voor hun baas. Zoals de blindengeleidehond voor zijn visueel beperkte baas of de buddyhond voor veteranen met PTSS. De assistentiehonden helpen hun bazen die niet kunnen lopen en in een rolstoel zitten. Bijvoorbeeld met deuren of lades openen, boodschappen doen en aan- en uitkleden. Als het moet helpen ze ook met campagne voeren...

2014 - Buddyhond

Een oorlogssituatie. Een soldaat die op de grond ligt. Paniek in zijn ogen. En dan opeens een gele labrador in beeld. De soldaat ligt thuis in bed. Hij herbeleefde de oorlog in een angstdroom. Gelukkig heeft zijn buddyhond hem wakker gemaakt. Dat heeft hij op school geleerd. Steun de buddyhonden van KNGF Geleidehonden, zodat zij mensen met een posttraumatische stressstoornis kunnen helpen.  

 

Meer over deze campagne

 

2013 - Moeder Retriever

Wijkbewoners spreken vol bewondering over de dienstbaarheid van 'zij van hiernaast', de steun en toeverlaat van de buurman. Over wie hebben ze het toch? Aha, het gaat over een blindengeleidehond. Ja, de prestaties van de viervoeters van KNGF Geleidehonden dwingen overal respect af! Steunt u de opleiding van onze slimme honden?    

2011 - Tuigje

Natuurlijk, je kunt je hond optuigen met peperdure kledingstukken zoals een wollen jasje, ruiten pet, cashmere spencer, army jack of parelketting. Maar voor onze honden geven we voorkeur aan een functioneel tuigje. Steunt u KNGF Geleidehonden?

2010 - Blind geboren

Bram en Marina zijn allebei blind geboren. Marina zal altijd blind blijven, maar golden retriever Bram kan na twee weken zien. Dat komt goed uit, want Bram zal later blindengeleidehond worden. Zo kan hij mensen als Marina helpen. Maar zijn training kost veel geld. Door KNGF Geleidehonden te steunen, kunt u daaraan bijdragen.

2009 - Niet storen

Stoor je een stratenmaker, caissière, ruitenzetter of buschauffeur tijdens het werk? Nee! Hetzelfde geldt voor een blindengeleidehond. Als hij zijn tuigje aan heeft, is hij geconcentreerd aan het werk voor zijn blinde baas. Graag niet storen dus!

2008 - School

Een KNGF-geleidehond word je niet zomaar. Een selecte groep honden volgt een intensieve scholing met pittige examens. De afgestudeerde honden staan te trappelen om aan het werkte gaan voor hun blinde baas. Lekker met hem of haar naar het bos gaan voor rust en ontspanning, hoort er natuurlijk ook bij. Steunt u de opleiding van onze bijzondere honden?  

2008 - Twee bij één

Een KNGF-geleidehond is maar liefst twee meter hoog en één meter breed. Althans, dat denkt hij. Handig, want zo zorgt hij ervoor  dan hij en zijn baas samen door smalle doorgangen passen en de baas zijn hoofd niet stoot tegen laaghangende obstakels. Maar dat kunstje leert de viervoeter pas na zeven, acht maanden intensieve training. Steun daarom KNGF Geleidehonden! 

2007 - Elke hond

Gezelschapshonden staan garant voor de meest onvoorspelbare manoeuvres. Ze schenken hun baasjes vreugd en ze kunnen leuke kunstjes leren. Prettig, maar voor een geleidehond is dat niet genoeg. Die heeft speciale vaardigheden nodig. Als elke hond geschikt zou zijn als geleidehond, hoefde KNGF Geleidehonden ze niet op te leiden. Steunt u onze bijzondere honden?  

2006 - Interview

Gert-Jan is blind vanaf zijn geboorte. Een cameraman filmt hoe hij zelfbewust door een drukke straat loopt, dankzij zijn geleidehond. Opeens duikt er een enorm gat op in het trottoir, wegens werkzaamheden. De cameraman tuimelt er met een smak in, tot verbazing van Gert-Jan. Zijn geleidehond heeft het gevaar tijdig gesignaleerd en zorgt ervoor dat zijn baas er niet in valt.   

2005 - Boris

Pup Boris wil later geleidehond worden. Maar daar is een intensieve opleiding voor nodig. Al voor € 7,50 per maand helpt u mee aan zijn studie! Steun de pups van KNGFGeleidehonden! Ga naar www.adopteereenpup.nl
  

2004 - Zakkenrollen

Bij KNGF Geleidehonden leren we een hond te stoppen bij de stoeprand, een kassa  vinden, rekening houden met de lengte van zijn baas en andere dieren negeren als hij geconcentreerd aan het werk is. Steun ons alstublieft! Zo niet, dan leren we hem desnoods zakkenrollen…

2003 - Sjans

Een aantrekkelijke jonge vrouw met zonnebril loopt met haar blindengeleidehond door het park. Drie mannen fluiten haar toe. Haar hond werpt een korte, koele blik op de mannen en loopt vervolgens onverstoorbaar verder. Op een geleidehond kun je in alle situaties blind vertrouwen...


Actie

SMS en steun KNGF Geleidehonden

De snelste en simpelste manier om bij te dragen

SMS “PUP” naar “4333”

U doneert dan eenmalig € 3,- aan de opleiding van onze geleidehonden.