Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu of het zoekveld.

Meer over PAWS en aanmelden PAWS = Parents Autism Workshop & Support

Buddyhond brengt bal naar meisje

PAWS staat voor Parents Autism Workshop & Support. Het is een trainings- en begeleidingstraject voor ouders van kinderen met autisme, die willen leren hoe een speciaal getrainde huishond hun kind kan helpen.

KNGF Geleidehonden introduceerde de PAWS cursus in 2012, omdat de organisatie zo veel aanvragen naar autismegeleidehonden te verwerken kreeg. Veel van deze gezinnen hebben geen echte autismegeleidehond nodig, maar kunnen wel baat hebben bij een goed getrainde huishond.

Workshops en informatiemateriaal

Via workshops en informatiemateriaal helpt PAWS ouders bij het zoeken naar een geschikte huishond en het trainen daarvan. Als het gezin al een eigen huishond heeft, leert de PAWS workshop de ouders hoe ze deze hond kunnen inzetten zodat hij van nut is voor hun kind. De huishond kan bijvoorbeeld worden getraind om het kind af te leiden van bepaald gedrag, door een grappig trucje te laten zien. Of de ouder gebruikt de hond als hulpmiddel om het kind iets te leren. Bijvoorbeeld: de hond moet stilzitten voor hij mag eten, het kind moet hetzelfde doen.

Bekijk hieronder een video-impressie van een workshopmiddag.

Aanmelden