Privacy statement

Het privacy statement van KNGF Geleidehonden (hierna: "wij") worden van tijd tot tijd gewijzigd. Bezoekers van onze sites wordt geadviseerd periodiek ons privacy statement te lezen. 

In dit privacy statement leggen we uit waarom wij jouw persoonsgegevens verwerken en op welke manier we dat doen. Heb je vragen over dit privacy statement, neem dan contact op met onze FG (Functionaris Gegevensbescherming) via info@geleidehond.nl of 020 496 9333.

Privacy statement

Wij respecteren de privacy van bezoekers van onze website en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt behandeld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze die in overeenstemming is met de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt.

Beveiliging

Wij zorgen voor een passende organisatorische, technische en fysieke beveiliging van al onze systemen waarin persoonlijke gegevens worden opgeslagen. Op deze wijze stellen we zeker dat gegevens alleen toegankelijk zijn voor personen die daar uit hoofde van hun functie bevoegd toe zijn en dat de gegevens alleen worden gebruikt voor de doeleinden waarvoor ze zijn verkregen en daarmee verenigbare doeleinden.

Alle door jou verstrekte informatie wordt door ons en door onze samenwerkingspartners vertrouwelijk en volgens de AVG behandeld. Wij zijn lid van DDMA, de branchevereniging van organisaties die gebruik maken van data om gericht en persoonlijk met hun achterban te communiceren. Wij verplichten ons mede via het lidmaatschap bij DDMA om de verwerking van persoonsgegevens nauwkeurig uit te voeren.  

Toepasselijkheid 

Dit privacy statement ziet toe op al onze verwerkingen. Deze privacy voorwaarden zijn van toepassing op het bezoek aan en gebruik van onze websites van, alsmede op of via deze website aan jou ter beschikking gestelde informatie, aanbevelingen en/of diensten.

Voor voorwaarden die gelden bij het online bestellen van producten in onze webshop shop.geleidehond.nl kun je het onderdeel "Algemene Verkoopvoorwaarden" raadplegen.

Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

Wij verwerken persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verwerken donateurschap of eenmalige gift

Wij leggen persoonlijke gegevens vast van relaties, donateurs of giftgevers (hierna: "donateur") zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres en financiële gegevens ter uitvoering van het donateurschap of verwerking van een eenmalige gift.

  • Bedanken en informeren

Bovengenoemde gegevens kunnen wij gebruiken om de donateur telefonisch, per post en of e-mail te bedanken voor de donatie of te informeren over onze missie, onze honden, nieuws en evenementen. Wij doen ons best de donateur vooraf aan de gift of machtiging te informeren over wat de donateur per jaar aan informatie van ons kan verwachten. Heb je een vraag of klacht hierover, geef het dan aan ons door. Je kunt ons bellen, schrijven of een e-mail sturen of contact opnemen via onze social media kanalen.

NB. Wij zijn blij met elke donatie en streven ernaar iedereen voor zijn of haar donatie te bedanken. Na een donatie via bankoverschrijving of iDealbetaling hebben wij hiervoor echter toestemming nodig van de donateur. Wil je een brief ontvangen na je donatie en via post op de hoogte blijven, laat het ons dan weten via dit formulier of stuur ons een verzoek via info@geleidehond.nl.

  • Optimalisatie e-mail 

Om de inhoud van onze e-mails te optimaliseren kunnen wij specifieke gegevens zoals open- en klikratio op onze e-mails op individueel niveau bekijken en vastleggen. Dit doen wij om onze berichtgeving zo interessant mogelijk te houden voor onze lezers.

  • Social media advertentie-mogelijkheden

Om aan jou gerichte posts of advertenties te tonen kunnen wij gebruikmaken van de mogelijkheden die sociale media-platforms bieden om via hen te adverteren, zoals Facebook doelgroepen. Wij maken geen gebruik van Facebook' e-mail list custom audiences. 

Via de privacy instellingen van het social media kanaal kun je je afmelden voor advertenties of je voorkeuren wijzigen. 

  • Social media share-mogelijkheden

Op onze website kunnen wij in de toekomst knoppen opnemen om pagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken. Deze knoppen worden gerealiseerd door een code die wordt aangeleverd door deze sociale netwerken zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. Lees periodiek de privacyverklaring van de sociale netwerken om te zien wat zij met jouw persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.

Hoe verwerken wij persoonsgegevens ?

Wij verwerken persoonsgegevens op de volgende manieren:

  • Gegevens van een donateur worden in een beveiligd systeem bewaard. Wij maken daarvoor gebruik van SalesForce en de geïntegreerde Converse Payment applicatie.
  • Voor het versturen van e-mails naar onze donateurs met e-mailadres maken wij gebruik van het online platform SalesForce Marketing Cloud.
  • Telemarketingbureaus en Direct dialogue bureaus ontvangen en of verwerken persoonlijke gegevens van donateurs voor KNGF Geleidehonden.
  • De drukkerij verwerkt persoonsgegevens die nodig zijn om drukwerk, zoals ons relatiemagazine en andere mailing van KNGF Geleidehonden te versturen. 
  • Donaties via iDeal en/of creditcard verlopen via Buckaroo Payment Service Provider. Buckaroo verwerkt de betaling tussen ons donatieplatform en jouw bank of creditcard-aanbieder.
  • Gegevens van cliënten en vrijwilligers worden in een eigen, speciaal voor KNGF Geleidehonden, ontworpen beveiligd systeem bewaard. Wij maken daarvoor gebruik van Tommy. 
  • Bijzondere gegevens

Om de aanvraag voor een geleidehond in behandeling te kunnen nemen, leggen wij bijzondere gegevens vast, die via het online aanvraagformulier 'Blindengeleidehond' of 'Assistentiehond' zijn verkregen.

Wat doen wij met jouw telefoonnummer?

Wij verwerken telefoonnummers voor de volgende doelen:

  • Bedankmogelijkheid na sms-donatie

Wij kunnen het telefoonnummer mogelijk gebruiken om deelnemers te bedanken voor de donatie via sms. Meer informatie over onze sms-actievoorwaarden.

  • Informeren activiteiten

Het telefoonnummer kan mogelijk ook gebruikt worden om uitleg te geven over het werk van KNGF Geleidehonden of om andere mogelijkheden te bespreken waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het werk van KNGF Geleidehonden. Wij werken hierbij samen met telemarketingbureaus.

Welke cookies plaatsen wij?

De websites van KNGF Geleidehonden kunnen vijf typen cookies plaatsen: 1. functioneel, 2. analyserend, 3. advertentie, 4. tracking en 5. social. Lees op de pagina Cookieverklaring meer over deze typen cookies en het gebruik van de cookies door KNGF Geleidehonden. Op de betreffende website kun je toestemming geven voor het plaatsen van de cookies.

Rechten van betrokkenen

Onder de AVG heeft iedereen een aantal rechten. Wij doen ons uiterste best om hier zo goed mogelijk aan te voldoen. Wil je van je rechten gebruikmaken neem dan contact met ons op via info@geleidehond.nl of 020 496 9333. Wil je meteen een verzoek indienen, denk dan aan het meesturen van jouw naam, adres, telefoonnummer en een kopie van een geldig legitimatiebewijs. 

  • Informatie, inzage en rectificatie

Uiteraard kun je inzien welke persoonsgegevens wij van jou verwerken. We vertellen je dan ook graag meer over het hoe en waarom we die gegevens verwerken.

Heb je het idee dat wij verkeerde gegevens van jou hebben? Laat het ons weten, dan passen we het aan.

  • Vergetelheid

Je kunt de persoonsgegevens die wij van jou hebben verwijderen. Het kan zijn dat we voor andere doeleinden (administratie of ontdubbelen bijvoorbeeld) die gegevens dan nog wel moeten verwerken. 

  • Afmelden e-mail

Indien je geen e-mail meer wilt ontvangen van KNGF Geleidehonden, kun je gebruik maken van een afmeldlink onderaan elke e-mail van KNGF Geleidehonden. Met uitzondering van zogenoemde transactionele e-mails, zoals de automatische bevestiging van een registratie via een online formulier.

  • Beperking

Heb je het idee dat wij jouw persoonsgegevens onrechtmatig of onjuist verwerken, dan kun je die verwerking ook laten beperken.

  • Bezwaar (verzet)

Voor de verwerking van jouw persoonsgegevens kun je bezwaar indienen. Gaat het om marketing? Dan zullen we die verwerking zo snel mogelijk beëindigen. 

Wij zullen zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken schriftelijk meedelen of er persoonsgegevens zijn verwerkt en of wij aan het verzoek tot wijziging of verwijdering kunnen voldoen. De wijziging van de gegevens zal ook worden doorgegeven aan betrokken derden mits dit mogelijk is en of geen onevenredige inspanning kost. Mochten wij het verzoek tot verwijdering weigeren dan zal dit schriftelijk worden uitgelegd. 

  • Overdraagbaarheid (export persoonsgegevens)

Dit is een nieuw recht onder de AVG om je persoonsgegevens over te (laten) dragen. Mocht je hiervan gebruik willen maken, neem dan contact met ons op. 

De export bevat een overzicht van de persoonsgegevens, een omschrijving van het doel van de verwerking, de gegevens waarop de bewerking betrekking heeft en de ontvangers van de gegevens of herkomst van de gegevens. 

Bewaartermijn persoonsgegevens

De bewaartermijnen van persoonsgegevens hebben wij vastgelegd. De termijnen verschillen per doel en of database. Wil je meer weten over de bewaartermijn van de persoonsgegevens die we van jou hebben? Stuur ons dan een e-mail met de informatie die je wilt opvragen. 

Informatie en aansprakelijkheid

De informatie op geleidehond.nl is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld als advies.

Wij zijn niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik (of onmogelijkheid te gebruiken) van de website, daaronder begrepen schade ten gevolge van virussen of de onjuistheid of onvolledigheid van de informatie, tenzij de schade het gevolg is van opzet of grove schuld van KNGF Geleidehonden.

Wij zijn verder niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van het gebruik van elektronische middelen voor communicatie met deze website, daaronder begrepen – maar niet beperkt tot – schade ten gevolge van niet aflevering of vertraging bij de aflevering van elektronische berichten, onderschepping of manipulatie van elektronische berichten door derden of door programmatuur/apparatuur gebruikt voor elektronische communicatie en overbrenging van virussen.

Links met andere websites 

Deze website bevat links naar externe internetpagina's. Wij zijn niet aansprakelijk voor het gebruik of de inhoud van internetpagina's waarnaar op geleidehond.nl een link is opgenomen of van internetpagina's waarop een link is opgenomen naar deze website. Ons cookie- en privacybeleid zijn niet van toepassing op persoonsgegevens die van bezoekers op of via deze externe websites worden verzameld en verwerkt. 

Eigendomsrechten 

Tenzij anders aangegeven, berusten alle rechten, waaronder auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten, op de website en de informatie bij KNGF Geleidehonden.

Bezoekers mogen de website en de informatie raadplegen en daarvan kopieën maken voor eigen gebruik, bijvoorbeeld door deze te printen of op te slaan. Elk ander gebruik van de website of van de informatie, bijvoorbeeld het opslaan of reproduceren van (een deel van) de website van KNGF Geleidehonden in een andere internetpagina of het aanbrengen van koppelingen, hyperlinks of deeplinks tussen de website van KNGF Geleidehonden en enige andere internetpagina, is niet toegestaan zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van KNGF Geleidehonden. 

Wij zijn onder meer exclusief licentienemer van het merk: KNGF Nationale Zorghonden Autoriteit (inschrijvingsnummer 0965640)

Nietigheid 

Wij behouden ons het recht voor dit privacy statement aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Is of wordt dit privacy statement gedeeltelijk ongeldig, dan blijven partijen aan het overblijvende gedeelte gebonden. Partijen zullen het ongeldige gedeelte vervangen door bedingen die wel geldig zijn en waarvan de rechtsgevolgen, gelet op de inhoud en de strekking van dit privacy statement, zoveel mogelijk overeenstemmen met die van het ongeldige gedeelte. Bezoekers van onze sites wordt geadviseerd periodiek ons privacy statement te lezen. 

Toepasselijk recht en bevoegde rechter 

Dit privacy statement is uitsluitend onderworpen aan het Nederlands recht. Alle geschillen die in verband met dit privacy statement ontstaan, geschillen over het bestaan en de geldigheid daarvan daaronder begrepen, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter te Amsterdam. 

Klacht indienen

Wij zijn graag op de hoogte als er een klacht is over één van onze activiteiten. Je kunt ons bellen, schrijven of een e-mail sturen of contact opnemen via onze social media kanalen.

Jouw klacht wordt vertrouwelijk en persoonlijk behandeld. Op deze pagina kun je onze klachtenprocedure lezen.

Ook zijn wij verplicht je te verwijzen naar de Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je een vraag of opmerking over ons privacy statement, neem dan contact op met onze FG (Functionaris Gegevensbescherming).

Bekijk ook de pagina met veelgestelde vragen waar wij vragen beantwoorden over bijvoorbeeld het steunen van ons werk of als je een klacht wilt indienen over één van onze fondsenwervende activiteiten.

Vestigingsadres, inschrijvingsnummer en KvK registratie 

KNGF Geleidehonden
Amsteldijk Noord 42, 1184 TD Amstelveen

Bij de Kamer van Koophandel Amsterdam ingeschreven onder de naam:
Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds
Inschrijvingsnummer: 41200230
BTW-nummer: NL00.29.59.197.B.01

Laatst gewijzigd: juli 2018