Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu of het zoekveld.

Over ons

Labrador geleidehond in opleiding met KNGF trainer op markt

Het is onze missie zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden en expert op het gebied van hond en handicap.

De stichting KNGF Geleidehonden

Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en zijn voor ons werk grotendeels afhankelijk van donaties en nalatenschappen. Sinds onze oprichting in 1935 hebben wij ruim 5000 honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor hebben wij een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zetten we tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen in een rolstoel of kinderen met autisme.

Dit doen wij:

  • We fokken toekomstige geleidehonden
  • We zorgen voor het socialiseren en opvoeden van jonge honden, samen met puppypleeggezinnen
  • We leiden blindengeleidehonden, autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden op
  • We leveren deze honden aan mensen die ze nodig hebben
  • We bieden instructie, begeleiding, advies en nazorg aan de mensen die een geleidehond krijgen
  • We leiden geleidehondeninstructeurs op
  • We doen aan fondsenwerving en geven voorlichting
  • Ons kennis- en innovatiecentrum KNGF Campus houdt zich bezig met projecten op gebied van hond en handicap

Wilt u meer lezen over ons beleid, klik dan hier. Bekijk hieronder onze bedrijfsfilm.

Een verbond tussen warmte en wetenschap

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven. Daartoe leveren wij professioneel opgeleide honden. Om ons werk uit te kunnen voeren, zijn wij grotendeels afhankelijk van de financiële steun van onze donateurs. Uiteraard waarderen wij deze steun enorm en gebruiken deze dan ook zeer zorgvuldig voor deze belangrijke missie.

Over de besteding van onze financiële middelen zijn wij graag open en transparant. Wilt u hierover meer lezen, klik dan hier

Koninklijk

Koningin Juliana liep met geleidehond Guus bij KNGF Geleidehonden in 1953

In 1953 bracht koningin Juliana een tweede bezoek aan de geleidehondenschool. Ze maakte geblinddoekt een rit met geleidehond Guus. Diep onder de indruk van de prestaties van de hond, verleende zij het Nederlandsch Geleidehonden Fonds enkele weken later het predicaat Koninklijk. NGF werd KNGF.

Campagnes

Bij KNGF Geleidehonden staan mens en hond centraal. Dat is wat wij in onze campagnes willen uitstralen. Jaarlijks lanceren wij een campagne voor radio en tv, aangevuld met buitenreclame en printuitingen. Daarnaast zet KNGF Geleidehonden zich ook met korte actiecampagnes in om bepaalde onderwerpen rondom de geleidehond onder de aandacht te brengen zoals toegankelijkheid, stop voor de witte stok en arbeidsparticipatie. 

Tv-commercials    Actiecampagnes

Dierenwelzijn

Een hond is een levend wezen met rechten. Zonder aandacht voor zijn welzijn, kan een geleidehond zijn werk niet doen. KNGF Geleidehonden waarborgt het welzijn van haar honden.

Lees meer over het welzijn van onze honden 

Werken bij

Bij KNGF Geleidehonden staan mens en dier centraal. Jaarlijks leiden we ongeveer honderd honden op die een wereld van verschil maken voor hun (visueel) beperkte bazen. In Amstelveen zijn de kennels en het kantoor gevestigd. Hier zetten ruim negentig professionals zich met hart en ziel in voor de geleidehonden en hun bazen.

Hondleiding  Historie   Keurmerken   Organisatie

Actie

SMS en steun KNGF Geleidehonden

De snelste en simpelste manier om bij te dragen

SMS “PUP” naar “4333”

U doneert dan eenmalig € 3,- aan de opleiding van onze geleidehonden.