Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu of het zoekveld.

Videopagina PTSS buddyhond

zwarte labrador buddy-hond krijgt kus van zijn baasje

Deze buddyhonden worden speciaal getraind voor (oud-)geüniformeerden met een publieke taak die een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben.

Een buddyhond draagt bij aan het gevoel van veiligheid, vergroot de bewegingsvrijheid en biedt troost en rust. De hond leert ook praktische vaardigheden. Hij maakt zijn baas bijvoorbeeld wakker bij nachtmerries. In onderstaande indrukwekkende video's is zien welke inpact een buddyhond heeft op het leven van zijn baas.

Het verhaal van John en zijn PTSS buddyhond Niels

John heeft buddyhond Niels van KNGF Geleidehonden. Dankzij Niels is zijn wereld groter geworden en durft hij weer dingen te ondernemen die 10 jaar geleden ondenkbaar waren. Zijn PTSS is met de buddyhond meer handelbaar geworden.

Het verhaal van Nelis en zijn PTSS buddyhond Noury

Nelis heeft als oud- politieagent veel meegemaakt en lijdt aan PTSS (post-traumatisch stress syndroom). Zijn buddyhond Noury geeft hem meer bewegingsvrijheid en ondersteunt hem bij stress en angst. Nelis vertelt zelf wat dat voor hem betekent.

Winnaar Gouden Loeki 2014: de buddyhond commercial

Wij zijn enorm blij met het winnen van de Gouden Loeki voor onze buddyhond commercial! Na een wereldwijd succes van deze commercial ook nog bekroond worden met de prijs voor de beste reclame is geweldig. Hierdoor krijgen we nog meer zichtbaarheid voor het waardevolle werk dat onze ptss buddyhonden doen. Iedereen bedankt voor het stemmen!