Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu of het zoekveld.

Buddyhonden Hond met een missie

zwarte labrador buddy-hond krijgt kus van zijn baasje

Een buddyhond geeft sociale steun aan volwassenen en kinderen met een handicap, ziekte of stoornis. Buddyhonden hebben de juiste eigenschappen en vaardigheden voor deze taak. Ze zijn goed opgevoed, stabiel, bieden rust en weten om te gaan met moeilijke situaties. KNGF Geleidehonden heeft twee soorten buddyhonden.

 

Buddyhond voor (oud-)geuniformeerden met PTSS

Deze buddyhonden worden speciaal getraind voor (oud-)geüniformeerden met een publieke taak die een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben. Een buddyhond draagt bij aan het gevoel van veiligheid, vergroot de bewegingsvrijheid en biedt troost en rust. De hond leert ook praktische vaardigheden. Hij maakt zijn baas bijvoorbeeld wakker bij nachtmerries.

Lees meer

 

Buddyhond

Een buddyhond geeft steun, gezelschap, structuur, vertrouwen en plezier. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met visuele of fysieke beperking dankzij een buddyhond meer zelfvertrouwen krijgen en zich beter voelen. Kinderen raken spelenderwijs gewend aan het verzorgen van en omgaan met een hond. Dit kan een goede voorbereiding zijn op een leven later met een blindengeleidehond of assistentiehond. Buddyhonden van KNGF Geleidehonden zijn goed opgevoede, gehoorzame, sociale huishonden die bijdragen aan de kwaliteit van leven.

Lees meer