Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu of het zoekveld.

Autismegeleidehond Een maatje en meer!

Labrador autisme geleidehond loopt met kind en ouder buiten in park

Een autismegeleidehond is getraind om 3 tot 7-jarige kinderen met autisme buitenshuis te begeleiden. Doordat deze kinderen vaak wegrennen op straat of angstig zijn voor nieuwe situaties, komen sommige gezinnen amper de deur uit. Door het kind met een tuigje aan de autismegeleidehond te koppelen, is wegrennen (‘uitbreken’) niet meer mogelijk. Na een tijdje verdwijnt dit gedrag daardoor vaak en krijgt het hele gezin weer bewegingsvrijheid. Bovendien heeft de hond vaak een positieve invloed op het algehele gedrag van het kind. 

Een autismegeleidehond biedt:

  • Veiligheid: het kind kan niet meer zomaar wegrennen
  • Bewegingsvrijheid: het hele gezin kan zonder strijd op stap
  • Positieve invloed: vaak verandert het gedrag van het kind
  • Vriendschap: het kind heeft altijd een kameraad in de buurt

Informatie aanvragen    Vraag autismegeleidehond aan

 

Workshop PAWS

Ook een gewone, eigen huishond kan vaardigheden leren om het gedrag van een kind met autisme te doorbreken. Hiervoor heeft KNGF Geleidehonden de speciale PAWS workshop ontwikkeld. Lees meer over deze workshops.

Samen op stap

Met de komst van de autismegeleidehond kan het hele gezin de deur weer uit. Vaak na jaren van isolement. Een ander voordeel; sommige kinderen met een autisme spectrum stoornis gaan opeens praten of zich beter concentreren sinds ze een autismegeleidehond in huis hebben. Maak kennis met deze bijzondere honden in de video's.

Bekijk de video's 

WAAROM EEN HOND

van KNGF Geleidehonden?

  • Ervaring : KNGF Geleidehonden bestaat sinds 1935 en is de grootste en meest ervaren geleidehondenschool van Nederland
  • Maatwerk: Ons aanbod van honden is groot. Hierdoor is het makkelijker om een hond te vinden die precies bij uw situatie en gezin past
  • Kwaliteit: Wij verzorgen een zorgvuldige instructieperiode in de voor uw kind vertrouwde omgeving. U kunt rekenen op goede nazorg
  • Ondersteuning: Het Service Bureau Training en Cliëntenzorg staat altijd voor u klaar met advies en support. Zo nodig 24 uur per dag.