Ons online jaarbericht vertelt over onze resultaten, activiteiten en bestedingen van het afgelopen jaar.

In september 2016 was het precies honderd jaar geleden dat de eerste opleiding voor blindengeleidehonden werd opgezet. Dat gebeurde in het Duitse Oldenburg. Het doel was om de vele soldaten die aan het front van de Eerste Wereldoorlog hun gezichtsvermogen hadden verloren, te helpen. Wereldwijd kwam de moderne geleidehondenbeweging zo’n twintig jaar later op gang. Ook KNGF Geleidehonden kent haar oorsprong in de jaren dertig. 

Nu, ruim 80 jaar later, is onze geleidehondenschool uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut voor professioneel opgeleide honden.  Naast mensen met een visuele beperking helpen we tegenwoordig met onze hondenhelden ook mensen met een andere hulpvraag. Ons online jaarbericht vertelt over onze activiteiten, resultaten en bestedingen van het afgelopen jaar.

Lees ons jaarbericht 2016 

Mooie resultaten

In 2016 haalden wederom veel geleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden hun diploma. We koppelden zelfs vier blindengeleidehonden en vijf buddyhonden meer dan gepland aan hun nieuwe baas.  En niet eerder kwamen er zoveel KNGF-pups ter wereld als afgelopen jaar, namelijk 199. In 2017 kunnen zeker voldoende honden beginnen aan hun opleiding in Amstelveen. 

Betere kwaliteit van leven

Wat onze honden precies teweegbrengen, is de afgelopen vier jaar wetenschappelijk onderzocht. Met het onderzoek is nu ook onomstotelijk vastgesteld dat mensen met een blindengeleidehond zelfstandiger door het leven gaan, een uitgebreider sociaal leven hebben en hun algehele gezondheidstoestand zelfs als beter ervaren. 

Onderzoek en innovatie

Ons werk beperkt zich niet tot het afleveren van bijzondere maatjes. Onderzoek en innovatie zijn onlosmakelijk verbonden met onze missie. De medische detectiehonden zijn een mooi project van onze kennis- en innovatieafdeling Campus. In 2016 bewezen zij opnieuw dat hun sublieme reukvermogen een veelbelovende methode kan zijn om darmkanker in een vroegtijdig stadium op te sporen.

Dankbaar voor de steun

Zonder alle mensen die onze missie en onze helden op vier poten een warm hart toedragen, kunnen wij geen bijzondere honden opleiden. Die mensen willen wij bedanken en laten zien wat er met hun bijdrage is gebeurd. Ons online jaarbericht vertelt over onze resultaten, activiteiten en bestedingen van het afgelopen jaar. Uiteraard is het ons streven dat we dit jaar opnieuw zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven kunnen geven met een speciaal opgeleide hond. 

Lees over onze behaalde resultaten in het jaarbericht 2016 

Onze website gebruikt cookies