Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu of het zoekveld.

ONZE BLOGS Uit het geleidehondenleven van alledag

Hoe is het om een blindengeleidehond te hebben? Wat maak je zoal mee als puppypleeggezin? Hoe ziet de dag van ‘n trainer eruit? Lees de blogs van onze cliënten, trainers en andere betrokkenen voor een verrassende kijk in het dagelijks leven van onze bijzondere honden. Iedere maand plaatsen wij een nieuwe blog!

Kan de blindengeleidehond alle verleidingen weerstaan?

12 mei

‘Dat mag ‘ie toch niet doen?’, ‘Goede oefening voor hem’, ‘Nou, die hond moet nog een hoop leren.’ Zomaar een paar opmerkingen die dagelijks gemaakt worden als ik met mijn geleidehond in opleiding andere honden passeer.

Lees meer

‘Buddyhond Vespa is echt Isa’s vriend en een grote steun’

18 mei

Ron Weert is de vader van Isa (7). In dit blog vertelt hij over de bijzondere band van zijn dochter met haar buddyhond Vespa.

Lees meer

Meer blogposts

 • Geleidehond in de schijnwerpers

  Door KNGF Geleidehonden, 09 juni

  In Mud Masters VIPS binden BN’ers de sportieve strijd aan om geld op te halen voor de opleiding van bijzondere honden. Minstens zo belangrijk tijdens dit spectaculaire tv-programma is het werk dat geleidehonden voor hun beperkte baas verrichten. Het echtpaar Marjanne en Hub, beiden afhankelijk van een assistentiehond, hopen dat zoveel mogelijk mensen afstemmen op SBS6 op 17 juni. Een van de grootste hindernissen die zij namelijk moeten nemen, is het wegnemen van het onbegrip voor het fenomeen assistentiehond.

  Lees verder
 • Op ‘nazorgbezoek’ bij blindengeleidehond Funky

  Door KNGF Geleidehonden, 01 juni

  Ieder jaar krijgt een team van geleidehond en baas bezoek van een instructeur. Frans Heitz verzorgt het leeuwendeel van deze nazorgbezoeken en is voor veel cliënten een bekend gezicht. Stad en land rijdt hij af om honden en hun bazen thuis te bezoeken om te kijken hoe het gaat. Vandaag gaat hij langs bij Lilian Reijven en Funky.

  Lees verder
 • Boem is ho

  Door Gastblogger aan het woord, 17 februari

  “Wilka, over.” Met opgeheven stok loop ik de straat op. Plotseling hoor ik een geluid dat ik nu niet zou moeten horen en vooral niet wil horen. Dan gaat alles ineens heel snel. En de tijd ineens heel langzaam.

  Lees verder
 • Medewerkersblog: de dames van het secretariaat

  22 december

  Wie met KNGF Geleidehonden belt of hier langskomt, verwacht een vriendelijke ontvangst. Daarom is er een sterk “welkomstteam” neergezet bij het secretariaat, bestaande uit Claudia, Angela, Cella, Saskia en Carla, onder leiding van Caroline. De dames worden geflankeerd door een paar vriendelijke labradors en golden retrievers, de privéhonden van het team. Secretariaatsmedewerker Claudia (links op bovenstaande foto) vertelt wat zij allemaal voor onze relaties en honden doen.

  Receptiedames KNGF Geleidehonden Lees verder
Meer blogposts in het archief