Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu of het zoekveld.

ONZE BLOGS Uit het geleidehondenleven van alledag

Hoe is het om een blindengeleidehond te hebben? Wat maak je zoal mee als puppypleeggezin? Hoe ziet de dag van ‘n trainer eruit? Lees de blogs van onze cliënten, trainers en andere betrokkenen voor een verrassende kijk in het dagelijks leven van onze bijzondere honden. Iedere maand plaatsen wij een nieuwe blog!

Boem is ho

17 februari

“Wilka, over.” Met opgeheven stok loop ik de straat op. Plotseling hoor ik een geluid dat ik nu niet zou moeten horen en vooral niet wil horen. Dan gaat alles ineens heel snel. En de tijd ineens heel langzaam.

Lees meer

Medewerkersblog: de dames van het secretariaat

22 december

Wie met KNGF Geleidehonden belt of hier langskomt, verwacht een vriendelijke ontvangst. Daarom is er een sterk “welkomstteam” neergezet bij het secretariaat, bestaande uit Claudia, Angela, Cella, Saskia en Carla, onder leiding van Caroline. De dames worden geflankeerd door een paar vriendelijke labradors en golden retrievers, de privéhonden van het team. Secretariaatsmedewerker Claudia (links op bovenstaande foto) vertelt wat zij allemaal voor onze relaties en honden doen.

Lees meer
Receptiedames KNGF Geleidehonden

Meer blogposts

 • Vuurwerk en honden: 8 tips voor Oud en Nieuw

  Door KNGF Geleidehonden, 08 december

  Het is weer bijna Oud en Nieuw en het geknal van vuurwerk neemt dus weer toe. Zowel mensen als dieren kunnen hier flink van schrikken. Het kan voor je huisdier een vervelende periode zijn met veel angst en stress. Wat kun je als baasje doen voor je hond?

  Lees verder
 • ‘Onze vrijwilligers zijn gouden hulpkrachten’

  Door KNGF Geleidehonden, 07 december

  Wist u dat vrijwilligers een onmisbare schakel zijn in de opleiding van onze honden? Vrijwilligers zijn goud waard voor onze stichting en op deze Nationale Vrijwilligersdag willen wij nogmaals tegen hen zeggen: heel veel dank! Zonder jullie zouden wij onmogelijk zoveel blindengeleidehonden, autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden kunnen opleiden voor mensen met een beperking.

  Lees verder
 • Eindelijk weer zelfstandig naar het strand

  Door Gastblogger aan het woord, 30 november

  ‘Weer eens zelf naar Zandvoort gaan.’ Dat vulde ik in op mijn wensenlijst bij de aanvraag van een blindengeleidehond. Ik diende aan te geven wat mijn ‘werkaanbod’ zou zijn voor een geleidehond. Kleine moeite, activiteiten genoeg. Maar zon en zee in Zandvoort, dat stond bovenaan mijn lijstje.

  Dominieke en blindengeleidehond Nike in een groene omgeving. Lees verder
 • Een EHBO-er met een geleidehond

  Door KNGF Geleidehonden, 30 november

  Een slachtoffer in stabiele zijligging leggen of het AED-apparaat bedienen? Geen probleem voor Anne Ceulemans (58), ze heeft al tien jaar haar EHBO-diploma. Wat het net even anders maakt, is dat Anne een visuele beperking heeft. En een hulpverlener met een geleidehond, dát zie je niet zo vaak. Op een avond voor (ziende) EHBO'ers zorgt ambassadeur Anne voor opheldering.

  Lees verder
Meer blogposts in het archief