Viktor Brand en Kim-Lian van der Meij presenteren Mud Masters VIPS: helden over de hindernis

Mud Masters VIPS 2016 - Buddyhond in het zand ©SBS

Zaterdag 17 juni om 20.30 uur zendt SBS6 een nieuwe editie uit van het tv-spektakel Mud Masters VIPS: helden over de hindernis. Viktor Brand en Kim-Lian van der Meij zijn de presentatoren van deze loodzware modderrace die BN´ers aangaan ten behoeve van KNGF Geleidehonden.

In de tweede editie trotseren acteur en zanger Tim Douwsma, presentator Jaap Jongbloed, actrice Yvonne Coldeweijer, mode-icoon Roy Donders, presentatrice Evelien de Bruijn en YouTube-ster Dylan Haegens het heftige hindernissen parcours. Ze doen dat samen met iemand die hen dierbaar is, om de symbolische band tussen baas en geleidehond te benadrukken. Met hun inzet vragen de teams aandacht voor de opleiding en het belangrijke werk van geleidehonden. De race staat symbool voor de hindernissen die mensen met een visuele, lichamelijke of psychische beperking elke dag met hulp van hun geleidehond overwinnen.

Presentator Viktor Brand: ´Het wordt verschrikkelijk afzien voor de teams dit jaar. Het ruige parcours is bedekt met dikke lagen modder, het water is nog verschrikkelijk koud en de obstakels zijn op z´n zachtst gezegd nog een tandje zwaarder gemaakt in vergelijking met vorig jaar. De deelnemers worden op alle fronten uitgedaagd: teamwork, kracht, uithoudingsvermogen en tactiek. Maar ze weten waar ze het voor doen: de BN´ers hebben met eigen ogen gezien hoe een perfect op elkaar ingespeeld team van baas en geleidehond samen een wereld vol hindernissen aankan. En hoe dat energie geeft in plaats van dat het je energie kost.'

Symbolische obstakelrace 

De zes teams strijden tegen elkaar, maar uiteindelijk gaat het er om dat iedereen zijn eigen grenzen verlegt en daarmee een prestatie neerzet om trots op te zijn. Zo voelt een geleidehondenbaas zich ook als hij met zijn hond een lastige of nieuwe route heeft afgelegd of ergens heen is gegaan waar hij voorheen niet gemakkelijk zelfstandig heen kon of durfde te gaan.

Co-host Kim-Lian van der Meij: 'Mud Masters VIPS: helden over de hindernis is een sportief entertainmentprogramma met een serieuze boodschap. Het gaat niet alleen om die BN´ers die rennen, klauteren, sjouwen en rollen door de modder en tussendoor ook nog even bizar zware obstakels trotseren, zoals de loodzware Monkey bars, de onvoorspelbare Executor, de 10 meter hoge Flyer of de adembenemende Brain Freeze. Ook het verhaal van pup tot geleidehondenheld komt aan bod. De trainers, verzorgers en natuurlijk ook de mensen die geholpen zijn met zo´n hond. Mensen met een beperking kunnen met hun eigen held, die speciaal getrainde hond, weer zelfstandig zijn en zoveel mogelijk uit het leven halen. Dat hebben de BN´ers zelf gezien en dat willen zij u ook laten zien!'

Beloon de teams: steun de geleidehonden

Beloon de sportieve duo´s voor hun inzet en steun de opleiding voor geleidehonden! Tijdens het programma (maar ook nu al) kan de opleiding van de bijzondere hondenhelden gesteund worden. Sms HELD naar 4333 of maak hier een gift over.

Wie weet de race als beste te volbrengen? Kijk naar Mud Masters VIPS: helden over de hindernis op zaterdag 17 juni om 20.30 uur bij SBS6.