Verrassing voor trouwe puppypleeggezinnen

Puppypleeggezinnen zitten aan tafel met hapjes tijdens verwenmiddag

Hondstrouwe puppypleeggezinnen werden op de eerste dag van de zomer in het zonnetje gezet! Een aantal pleeggezinnen lokten we op 21 juni onder valse voorwendselen naar ons opleidingsterrein om ze te trakteren op een verwenmiddag. Tijdens deze middag uitten we onze waardering voor het belangrijke werk dat deze gezinnen, die al vele jaren bij onze organisatie betrokken zijn, voor ons verzetten.

Tien pups opgevoed

Het gaat om de familie Breider, familie Van der Klauw, familie Koster en de familie Muijskens. Al deze pleeggezinnen hebben minimaal tien pups de onmisbare basisopleiding gegeven. Als waardering voor hun inzet trakteerden we de gezinnen op een high tea. Ook kregen ze voor elke pup die ze hebben grootgebracht een zilveren lepeltje uitgereikt met daarin de namen van al ‘hun’ pups gegraveerd. 

‘Bij ieder bezoek dat onze instructeurs brengen aan de puppypleeggezinnen, worden we getrakteerd op koffie en thee en niet zelden krijgen we daar iets lekkers’, aldus Ingrid Nijman, hoofd puppy- en pleeggezinnenzorg bij KNGF Geleidehonden. ‘Nu konden we de rollen een keer omkeren en de pleeggezinnen in de watten leggen als dank voor hun jarenlange inzet.’

Fundament van de opleiding

Het puppypleeggezin is het fundament van de opleiding tot geleidehond. Het gezin zorgt ervoor dat de pup opgroeit tot een stabiele, gehoorzame en blije hond. Dat zijn de noodzakelijke eigenschappen om een betrouwbare blindengeleidehond, autismegeleidehond, assistentiehond of buddyhond te worden.

Ook puppypleeggezin worden?