Social award voor online video ‘Autismegeleidehond’

Social media award in ontvangst genomen door twee medewerkers van KNGF Geleidehonden

Onze web-only video van de autismegeleidehond is donderdagavond 9 juni bekroond met een Social Media Award. De video, die inzicht geeft in de leefwereld van kinderen met autisme en de ondersteunende rol van de autismegeleidehond, viel in de prijzen in de categorie Beste Initiatief.

Winnen dankzij publieksstemmen

Andere genomineerden in de categorie waren Amnesty International, de Maag Lever Darm Stichting en de Nierstichting. De Beste Social Media Awards had aparte tellingen voor publieks- en juryprijzen. De uitslag werd voor 50% bepaald door een deskundige jury en voor 50% door het publiek. KNGF Geleidehonden sleepte dankzij een grote hoeveelheid publieksstemmen de prijs in de wacht. Diederik Broekhuizen, initiatiefnemer van De Beste Social Media Awards, ziet in de uitslagen een bewijs dat 'diepgang en gelaagdheid' in social media scoren: 'Het publiek wil echtheid en herkenbaarheid in social media’, vertelde hij tegen vakblad Adformatie.

Bedankt voor uw waardering

‘We zijn blij dat we met het winnen van de award onze autismegeleidehonden weer onder de aandacht kunnen brengen en dat de web-only video wordt gewaardeerd door een breed publiek’, zegt Talitha Forrer, online medewerker bij KNGF Geleidehonden en verantwoordelijk voor alle social media-kanalen. ‘We willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd.’ 

Volgt u ons al op social media? KNGF Geleidehonden is actief op meerdere kanalen.