KNGF Geleidehonden zet in op vernieuwing

Een nieuwe look voor de bedrijfswagens

Er waait een frisse wind van vernieuwing door KNGF Geleidehonden. Vandaag lanceren wij onze vernieuwde visuele identiteit, met de bekende geleidehond in tuig. 

De in 2003 ontwikkelde huisstijl heeft nog steeds een hoge herkenningswaarde, maar is gedateerd en het ontbreekt aan energie en frisheid. Samen met ontwerpbureau VBAT is een evolutionaire stap gezet in de ontwikkeling van het logo. Het is eigentijds en warm en draagt het positieve karakter van het werk van KNGF Geleidehonden uit. De hoofdkleuren geel en paars blijven bestaan, maar zijn iets opgefrist. Speciaal voor KNGF Geleidehonden ontwikkelde VBAT een typografie voor het logo dat daar uitdrukking aan geeft en een open, vriendelijke en professionele uitstraling heeft. Ook wordt de url geleidehond.nl actiever in combinatie met het logo gehanteerd. 

Nieuwe visuele identiteit

Niet alleen het logo is vernieuwd, ook andere stijlelementen zijn aangepast. Zo is er gekozen voor een nieuwe typografie, een nieuw palet van ondersteunende kleuren en nieuwe uitgangspunten voor het toepassen van de huisstijl. Zodra een huisstijldrager aan vervanging toe is, wordt deze aangepast aan de nieuwe huisstijl. 

Eerder deze maand lanceerde KNGF Geleidehonden een nieuwe website, een nieuw intranet en een nieuwe look voor de bedrijfswagens. Ook de geleidetuigen van de honden zullen aan de nieuwe stijl worden aangepast.  De vernieuwing blijft niet alleen bij de visuele identiteit. Ook in de strategische wegen van de organisatie zijn de afgelopen tijd bewuste keuzes gemaakt. Transparantie, professioneel opgeleide honden die 1 op 1 bij mensen met een beperking worden ingezet, (internationale) samenwerkingsverbanden en een persoonlijke en open dialoog met de stakeholders van de organisatie. De missie blijft kort en krachtig: ‘Wij geven mensen met een beperking meer zelfstandigheid met professioneel opgeleide honden’.

Trots

De medewerkers en vrijwilligers van KNGF Geleidehonden zijn blij met de vernieuwing en trots op hun organisatie, waarvan het werk mensen in hun hart raakt. Daarbij staat de onlosmakelijke band tussen mens en dier centraal; die prachtige onvoorwaardelijke vriendschap, de trouw van de hond, het wederzijds vertrouwen, de bescherming die hij biedt, de vrijheid die hij geeft.

Het KNGF Geleidehondenteam in de nieuwe look and feel

Alle werknemers voor het pand met een nieuw logo en de auto met nieuw design